Kategoriat
JÄSENTAPAHTUMAT

Nuorkauppakamaritoiminta koejäsenen silmin

Kaikki alkoi siitä, kun etsin itselleni sopivaa järjestöä tai ryhmää, johon kuulua ja jossa voisi kehittää itseään. Taustaltani olen aito vaasalainen, työskentelen verkkolaitteiden maahantuojalla Inteno Netmedia:lla, logistiikka vastaavana. Koen jatkuvan opiskelun ja itsensä kehittämisen tärkeäksi, koska työelämä muuttuu koko ajan ja johtajuudelle tulee aina olemaan kysyntää, joten asiaan:
Pyysin vuoden 2018 lopulla tapaamisen silloisen puheenjohtajan Heidi Similän kanssa, Heidi esitteli allekirjoittaneen suusanallisesti hallitukselle, joka sitten hyväksyi koejäseneksi.
Pääsin mukaan toimintaan.

Asenteeni on ollut alusta alkaen, että osallistu kaikkeen, niin paikallisiin toimiin ja kokouksiin kuin alueellisiin ja lisäksi kansallisiin tapahtumiin. Tärkeänä pidän myös astumista oman mukavuusalueen ulkopuolelle, koska siellä oma henkilökohtainen kehitys tapahtuu.
Mitä Nuorkauppakamarilla on annettavaa juuri minulle ja miksi liittyä mukaan toimintaan?
-Tätähän ei voi tietää varmasti, ennen kuin uskaltaa astua mukaan.

Puolen vuoden kokemuksella, olemme tutustuneet Vaasan Sähköön sekä lakiasiaintoimistoon DKCO ja näissä työskenteleviin henkilöihin. Saatan siis tuntea pari edustajaa kyseisistä firmoista, joista voi olla hyötyä tulevaisuudessa. On huomattavasti helpompi ottaa ihmiseen yhteyttä liikeasioissa, kun on tavannut hänet etukäteen, jossain toisessa yhteydessä.

Henkilökohtaisia kontakteja yrittäjiin ja asiantuntijoihin on tullut lisää Oulusta, Helsingistä, Turusta, Seinäjoelta, Tampereelta, Porista, Hämeenlinnasta. Jos jonain päivänä muutan Tampereelle tai Helsinkiin, niin onko esimerkiksi uuden asunnon hankkiminen, työpaikan saaminen tai liiketoiminnan rakentaminen helpompaa, jos tuntee jo monta paikallista menestyjää, jotka tietävät paikalliset toimijat? Vastaan ehdottomasti Kyllä!

Kamaritoiminnan keskeisenä toimena on myös erilaisten (tuottavien) projektien vetäminen, niin paikallisella- kuin alueellisella tasolla. Projektien vetäminen muun muassa kehittää johtamiskykyjä, opettaa delegoimaan, tiedottamaan, yhdistää projektissa työskentelevät henkilöt ja pysymään budjetissa. Uskon vahvasti, että tulevaisuudessa on aina kysyntää osaaville johtajille, kunhan ovat ensin kehittäneet itseään, jotta voivat johtaa.

Käytännöllisesti katsoen, Nuorkauppakamaritoiminta taipuu siihen, että mitä sinä haluat tulevaisuudelta. Jos haluat kehittää ihmissuhdetaitoja, niin onnistuu. Jos haluat laajentaa kontaktiverkostoa, niin onnistuu. Jos olet yrittäjä ja tarvitset kansainvälisiä kontakteja, niin onnistuu. Tai ehkä vain haluat kuulua toimintaan, jossa on paljon mukavia ihmisiä ympärillä.
Kun ympäröit itsesi menestyjillä, niin todennäköisyytesi menestyä itse elämässä, kasvaa.
Maailma kehittyy koko ajan nopeammin, joten kamaritoiminta tarjoaa mahdollisuuden kehittää itseään, menestyvässä seurassa, huumoria ja hauskanpitoa unohtamatta.

Joten kysymys kuuluu: Koska ollaan perillä, jos heti lähdetään?

Petteri Kalliola