Johtajuuden 360°

Nuorkauppakamarissa virkoja tehdään vuosi per virka periaatteella. Meillä kaikilla on vuosi aikaa opetella tehtävä ja kokeilla omia siipiä sen kanssa. Tehtävään ei kuitenkaan joudu yksin vaan tukena on niin alueellista, kansallista kuin kansainvälistäkin tukijoukkoa.

Puheenjohtajavuoden yksi parhaista hetkistä on 360° monitahoarviointi, jossa hallitus, aluejohtaja ja puheenjohtajakollegat arvioivat ja antavat palautetta puheenjohtajalle. Vaikka kuvittelen tuntevani itseni ihmisenä ja myös johtajana, toi arvio minulle erittäin tärkeitä muistutuksia ja huomioita siitä, mitä ihmiset arvostavat johtamistavassani ja missä minulla on vielä kehittymisen varaa. Arvioiden läpikäyminen puheenjohtaja-kollegoiden kanssa auttoi myös ymmärtämään erilaisia vahvuuksia. Minulla on erittäin positiivinen asenne niin elämään kuin työhöni ja otan huomioon muiden mielipiteet. Tämä heijastuu itselläni myös kehittämiskohteena: ollakseni parempi johtaja minun on opittava kieltäytymään (useammin) sekä pidettävä selkeämmin kiinni päämääristäni ja tuotava niitä paremmin esille.

Vuotta on vielä. Katse eteen ja suupielet ylöspäin, niinkuin Elastinen laulaa. Seuraavat puoli vuotta kiinnitän tietoisesti huomiota kehityskohteisiini, kuitenkaan menestystekijöitä unohtamatta.

Maija / JCI Vaasa / PRES 2017