SNKK Koronaohjeistus

Koronaohjeita tapahtumaosallistujalle

Päivitetty 15.8.2020

Haluamme että kaikkien on turvallista osallistua tapahtumiimme! Tämän ohjeen tarkoitus on antaa toimintaohjeita Suomen Nuorkauppakamareiden tapahtumissa ja tiloissa toimimiseen koronavirukseen altistuneiden määrän rajoittamiseksi. Päivitämme ohjetta tarvittaessa.

1. Tapahtumiin voi osallistua vain terveenä
SNKK:n tapahtumiin osallistuminen sairastuneena tai lievästikin oireilevana ei ole sallittua. Tulethan paikalle täysin terveenä! Tapahtumatiloihin ei myöskään saa tulla vierailemaan, mikäli olet sairastunut koronavirukseen tai oireet vastaavat koronaviruksen taudinkuvaa. Koronavirus aiheuttaa hengitystieinfektion, jonka oireita voivat olla mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskivut, vatsaoireet ja päänsärky. Lisätietoja koronaviruksen oireista ja hoidosta löydät THL:n sivuilta. Otathan yhteyttä paikalliseen terveydenhuoltoon ja SNKK:n hallitukseen, mikäli epäilet, että olet ollut koronavirukseen sairastuneena SNKK:n tapahtumassa.

2. Pidä huolta käsihygieniasta, yski oikein ja varustaudu tarvittaessa kasvomaskein
SNKK:n tapahtumissa painotetaan huolenpitoa henkilökohtaisesta hygieniasta. Käsien huolellista pesemistä ja käsidesin käyttöä tulee korostaa, jotta mahdollisten tartuntojen määrä voidaan minimoida. Käsien peseminen ennen ruokailua, saavuttaessa sisätiloihin ja yskimisen jälkeen on tärkeää. Älä koskettele silmiä, nenää tai suuta, ellet ole juuri pessyt käsiäsi. Jos yskittää, yskithän nenäliinaan tai hihaasi. Älä yski kämmeneesi koskaan. Laita nenäliina jäteastiaan. Ota mukaan riittävä määrä kasvomaskeja, seuraa viranomaisten ohjeita!

Täydennys 25.8.2020:

Viranomaisten suositusten mukaan suosittelemme käyttämään kasvo-maskeja tilanteissa, joissa turvavälit ovat käytännön syistä vaikea pitää. Keskusliiton puolesta toimitetaan vähintään kaksi maskia per osallistuja ja lisäksi toivomme osallistujien tarvittaessa varaamaan itselleen lisämaskeja.

3. Pidä huolta turvaväleistä
THL:n ja OKM:n ohjetta turvaväleistä tulee noudattaa tapahtumissa. Pyrimme mahdollistamaan etäisyyksien pitämisen parhaamme mukaan. Jokainen ihminen vastaa omalta osaltaan ohjeiden noudattamisesta ja päättää harkintansa perusteella tapahtumiin osallistumisesta.

4. Vältä halailua ja kättelyä
Jälleennäkemisen riemu on suuri pitkän tauon jälkeen. Pyydämme kuitenkin välttämään halailua ja kättelyä koko kokousviikonlopun ajan myös palkitsemisten ja huomionosoitusten yhteydessä. Vaihtoehtoisia tervehtimismuotoja ovat esimerkiksi tervehdyskumarrus tai tuttavallinen kyynärpäätervehdys.

5. Älä tule paikalle, jos olet matkustanut ulkomailla viimeisen 14 vrk aikana
Mikäli olet ollut matkoilla ulkomailla niissä maissa, joihin viranomaiset eivät suosittele matkustamista, ethän osallistu SNKK:n tapahtumiin kahden viikon ajan matkoilta palaamisen jälkeen.

6. Jos tunnet olosi sairaaksi
Jos kokousviikonlopun aikana tunnet olosi yhtään sairaaksi, niin eristäydy muista ihmisistä esimerkiksi hotellihuoneeseen ja ota yhteyttä koronaneuvontapuhelimeen.

Nämä ohjeistukset on laatinut Suomen Nuorkauppakamarit ry:n hallitus THL:n antamien ohjeistusten perusteella. Myös viranomaisten ja muiden terveydenhoitoalan ammattilaisten antamia ohjeistuksia ja säännöksiä tulee noudattaa vallitsevan tilanteen mukaisesti. Emme kuitenkaan voi valvoa jokaisen jäsenemme toimintaa tapahtumissamme, joten toivomme jokaisen henkilökohtaisesti noudattavan ohjeistuksia ja sisäistävän ne.